GBIdag 2014 – inspirerend!

Geplaatst door op 01 april 2014

Bijna 400 bezoekers telde de GBIdag op 20 maart 2014 in het zonnige Ede. Thema van de dag: Understanding today, improving tomorrow. Zij werden bij de opening al verrast met groot nieuws: Antea Group gaat samenwerken met ARCADIS op het gebied van GBI en Geo-informatie voor de gemeentelijke markt. Ook de rest van de dag was inspirerend. De laatste weetjes over GBI 6 werden gedeeld, GBIservicedesk.nl is gelanceerd en bezoekers waren wederom erg enthousiast over de sprekers en keur aan parallelsessies.

Een verhaal vanuit kracht
ARCADIS bouwt de activiteiten rond haar beheersystemen XEIZ voor de openbare ruimte gefaseerd af. Klanten van ARCADIS ontvangen een aanbieding om over te stappen naar GBI van Antea Group. ARCADIS gaat zich richten op de invulling van de vraag naar oplossingen voor de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT). Klanten van Antea Group kunnen gebruik maken van deze expertise. Hoe dat precies vorm gaat krijgen is de volgende stap. Het is een verhaal vanuit de kracht van beide partijen en het wordt door de bezoekers van de GBIdag met applaus ontvangen. Op vrijdag 21 maart wordt de samenwerking via een gezamenlijk persbericht breder bekend gemaakt.

Rotterdam: Wat is erg?
Wim van der Vliet van de gemeente Rotterdam neemt ons op de GBIdag mee in de openbare ruimte in zijn gemeente. “Het start allemaal met de vraag: Wat is erg? Voor Rotterdam is mobiliteit absoluut cruciaal. Zodra daar een risico ontstaat, gaan alle alarmbellen af. Als je assetmanagement goed toepast heb je altijd van te voren een afweging gemaakt tussen kosten, risico’s en resultaat. GBI 6 ondersteunt ons daar al in, maar kan nog zeker doorontwikkeld worden.”

Apeldoorn: Wij geloven in samen
De gemeente Apeldoorn staat bekend als groene stad en dat willen ze graag zo houden. Erik van der Veen geeft mee dat de gemeente gelooft in samen: “Wij hebben onze KPI’s op één A4 beschreven, helder en transparant. Want we geloven in een losse sturing, waarin ruimte is voor opdrachtgever en opdrachtnemer. Ruimte om écht samen te werken. Een groene openbare ruimte voegt voor iedereen wat toe en moet op de bestuurlijke agenda, ook landelijk. Hier ligt een taak voor ons allemaal.”

Adjiedj Bakas: Markt voor schone lucht
’s Middags neemt trendwatcher Adjied Bakas ons mee in een wervelend verhaal over wat in 2014 allemaal op ons af komt. Van de vervaging tussen de virtuele en werkelijk wereld, de schuldenlast van Nederlanders (hoogste van Europa) en de effecten daarvan op onze samenleving tot nieuwe markten voor bijvoorbeeld schone lucht en lege ruimte. Een ander voorbeeld is de zelfsturende auto. Wat betekent het voor onze openbare ruimte, wegen en parkeergarages als we niet meer zelf rijden?

GVOW: Naamswijziging en nieuw logo
Op de algemene ledenvergadering, traditiegetrouw ook op de GBIdag, introduceerde de gebruikersvereniging GVOW haar nieuwe naam en logo. Het bedrijf Oranjewoud heeft haar naam per 1 januari 2014 gewijzigd in Antea Group. Het bestuur van de GVOW heeft besloten dat het gepast is dat ook de gebruikersvereniging de oude benaming Oranjewoud verlaat en is gekomen tot een nieuwe naamgeving. Een naam die aansluit bij de nieuwe naam van het bedrijf Antea Group resulterend in Gebruikersvereniging Antea Group (GVag). Bij een nieuwe naam hoort ook een nieuw logo. Getracht is zowel het oude logo en de nieuwe naam met elkaar te combineren. Uiteraard gaat ook de website verder onder de nieuwe naam www.gvag.nl.

Antea Group: 100e klant GBI 6
Met trots meldt projectmanager Cor Leenstra de 100e klant die met GBI 6 aan de slag gaat. Syntrophos, waarin de gemeenten Bernisse, Brielle, Spijkenisse en Westvoorne samenwerken werd met een taart in het zonnetje gezet.

Antea Group: Nieuwe website GBI 6: GBIservicedesk.nl
www.GBIservicedesk.nl is speciaal ontwikkeld om GBI 6 optimaal  te ondersteunen. Verschillende onderdelen: GBIservicedesk, Install your GBI, Train your GBI, Pimp your GBI, GBIupgrade-service en GBI as a service helpen de gebruiker makkelijk verder. Bezoekers van de GBIdag 2014 waren getuige van de lancering van de nieuwe website

Een foto impressie van de GBIdag 2014 kunt u vinden op de website van de GBIdag.

De beschikbare presentaties worden deze week geplaatst op deze website in het Documentation Center (achter de inlog).

GBIdag-2014