Gemeente Dronten actief met App Burgerschouw!

Geplaatst door op 26 juni 2014

app burgerschouwDe gemeente Dronten gaat deze zomer een buurtscho.w.organiseren met de App Burgerschouw. Met de App Burgerschouw, een door Centric ontwikkelde applicatie, kunnen burgers zelf op een eenvoudige wijze de kwaliteit van de buitenruimte meten. Dronten is de eerste gemeente, na de succesvolle demo op de GBIdag, die aan de slag gaat met de App Burgerschouw.

Buurtschouw nieuwe stijl
Gemeente Dronten organiseert al jaren een buurtschouw. Tijdens een wandeling door de buurt vertelden bewoners hoe zij hun woonomgeving beleven. Deze manier van schouwen leverde de gemeente Dronten niet de gewenste (stuur)informatie op, maar veelal actuele klachten en meldingen. Tijd voor een ‘Buurtschouw nieuwe stijl’, waarbij de App Burgerschouw wordt ingezet de beeldkwaliteit volgens bewoners in kaart te brengen.

Beleid openbare ruimte en samenleving verbinden
Naast het inzetten van de App, maken ook klachten en meldingen, het leefbaarheidonderzoek en specifieke vraagstukken onderdeel uit van de ‘Buurtschouw nieuwe stijl’. Met het inzicht dat ontstaat kan de gemeente haar beleid aanpassen of afstemmen met wat speelt in de openbare ruimte en samenleving en de resultaten verwerken in jaarplannen en planningen. In september organiseert Dronten de eerste buurtschouw met de App Burgerschouw.

Meer weten over de App Burgerschouw? Klik dan hier.