Nieuws & Blog

Gemeente Huizen zet App Burgerschouw in

By Egbertje Mol on 15 augustus 2014 0 Comments

nws-huizen-app-burgerschouwDe gemeente Huizen gaat de App Burgerschouw inzetten om met haar bewoners de kwaliteit van de openbare ruimte te beoordelen. Met deze moderne tool blaast zij de bestaande wijkrondgang nieuw leven in. In september maakt een groep bewoners voor het eerst kennis met de App en gaan zij samen aan de slag.

In dialoog met de burger
Met de App Burgerschouw, meten bewoners en ondernemers zelf op een eenvoudige wijze de kwaliteit van de buitenruimte. In Huizen zijn reeds vele burgers actief betrokken bij hun leefomgeving. Zo zetten een tiental buurtpreventieteams zich in voor de veiligheid van de buurt. Zij zijn de oren en de ogen van de buurt. Naast veiligheid voelen zij zich ook medeverantwoordelijk voor een schone en opgeruimde buurt. De App Burgerschouw helpt de kwaliteit en beleving in beeld te brengen. Een mooi instrument om met elkaar hierover in gesprek te gaan.

Input voor verbeteren kwaliteit
De hoeveelheid onkruid, zwerfvuil, hondenpoep en de uitstraling van groen zijn de meetonderdelen. De resultaten geven de gemeente Huizen inzicht in hoe de netheid en uitstraling van de buurten en wijken wordt beleefd, vertaald naar kwaliteitsniveaus. De uitkomsten zijn te vergelijken met eigen monitoring- en toezichtcijfers en is input om te komen tot plaats gerichte en integrale oplossingen. Denk aan een extra reinigingsronde voor de plekken die blijvend slecht scoren op netheid, het aanpakken van een plantsoen of het actiever optreden tegen hondenpoep.

Meer informatie
Mieke van Berkel, mieke.vanberkel@anteagroup.com, telefoon (06) 15 07 29 44.

Comments are closed.