Valkenswaard als eerste gemeente in de BGT

Geplaatst door op 21 augustus 2014

Binnenlands Bestuur meldt op haar website dat de gemeente Valkenswaard de eerste BGT-oorkonde ontving.

De BGT is de nationale kaart waarin alle objecten en gebieden (van gemeentelijke stoepen en provinciale wegen tot treinsporen en bruggen) op een eenduidige manier topografisch zijn vastgelegd. Burgemeester Ederveen van Valkenswaard ontving vorige week de eerste BGT-oorkonde.

Kaart online
Valkenswaard heeft de BGT-kaartgegevens (objecten) verzameld en eenduidig beschikbaar gesteld aan het Samenwerkingsverband van Bronhouders BGT (SVB-BGT), die ze vervolgens heeft geleverd aan de nieuwe landelijke voorziening LV-BGT. De kaart is online te benaderen, zie onderstaande link:

Projectleider BGT Hans Baudoin, tevens teammanager beheer openbare ruimte, noemt de gemeente Valkenswaard ambitieus op dit gebied, maar noemt ook een andere reden voor het vooroplopen. “We hadden die basisgegevens nodig voor een uniform beheerprogramma en we hadden een achterstand in het beheer van onze gegevens.” Volgens hem wat het wel ‘puzzelen’ met software en processen om de zaak rond te krijgen.

Aandacht in Binnenlands Bestuur
Via onderstaande link is het bericht te lezen op de website van Binnenlands Bestuur:

Meer informatie
bas.boonstra@anteagroup.com, telefoon (06) 10 98 29 30.