Nieuws & Blog

Experts Bodem en GBI maken samen Bagger-app

By Ineke van Burum on 2 oktober 2014 0 Comments

Bagger-appOm onze waterwegen bevaarbaar te houden moeten ze periodiek worden gebaggerd. Baggeren waarborgt ook de afvoercapaciteit en verbetert de waterkwaliteit.
Bij de vakgroep Bodem van Antea Group is veel kennis en ervaring aanwezig over alle aspecten die hierbij komen kijken. Met GBI is Antea Group marktleider in beheersoftware voor openbare ruimte. De experts hebben de handen ineengeslagen bij het ontwikkelen van de GBIapp-baggeren. Dit biedt een verbeterde basis voor baggerplannen, zowel inhoudelijk als procesmatig.

Kennis, proces en techniek gekoppeld
Gemeenten zijn verplicht om alle watergangen op te nemen in hun beheerprogramma. Ook provincies, Rijkswaterstaat en de waterschappen spelen een rol in het beheer en onderhoud van deze watergangen. In GBI kon al allerlei informatie over watergangen worden vastgelegd. Eigenlijk een logische stap om dit met de kennis van Bodem verder uit te bouwen.

Snel en betrouwbaar opstellen baggerplanning
De GBIapp richt zich op het snel en betrouwbaar opstellen van een cyclische planning en begroting. Hiervoor haalt de app de kenmerken van de watergangen uit GBIdatabank, bijvoorbeeld lengte, breedte en diepte. In GBIkennisbank vind de app de informatie over alle maatregelen en prijzen, bijvoorbeeld de afvoerkosten per kwaliteitsklasse.

Gratis voor GBI 6 gebruikers
Een aantal klanten had in GBI 4 al een cyclische baggerplanning opgenomen in GBIdiscipline. Vanuit de belofte ‘wat in GBI 4 zit, krijgt u ook in GBI 6’ krijgen gemeenten die GBI 6.2 hebben, deze GBIapp-baggeren gratis in de release van oktober.

Meer informatie:
arjan.bakker@anteagroup.com

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *