Workshop ‘De waarde van data voor de BOR-beheerder’

Geplaatst door op 28 november 2014

nws-workshop-waarde-van-data-voor-borbeheerderOp 16 oktober heeft een groep van ruim 20 beheerders van de openbare ruimte de workshop ‘De waarde van data voor de BOR-beheerder’ op ons kantoor in Oosterhout bezocht. Tijdens deze workshop is, onder leiding van Mark Berntssen, Ruud van Hoek en Mirian van Ansem, ingegaan op het belang van actuele en betrouwbare data. Centraal stond de vraag hoe het beheerproces met behulp van deze data goed -en liefst beter- ingericht kan worden. Door de invoering van de BGT (Basisregistratie Grootschalige Topografie) komt de geometrie van de BOR-objecten middels berichtenverkeer immers terecht in GBI.

Winst te behalen
De deelnemers zijn aan de hand van een reële casus aan de slag gegaan met het opstellen van een plan van aanpak. Aan de hand van de eindresultaten uit de beheer & datakalender moesten zij de juiste stappen in beschikbaarheid en verbetering van data, benoemen. Tijdens de discussie hierover bleek dat er nog veel winst te behalen is in dit proces en er meerdere wegen naar Rome leiden. Bovendien werd duidelijk dat met de huidige mogelijkheden van GIS daarmee ook veel thema’s snel en efficiënt zijn uit te werken. Een goede aanvulling op het beheersysteem dus.

Reactie deelnemer
‘ De interactie in de groep was inspirerend, we hebben veel van elkaar geleerd. De workshop geeft inzicht in de processen waar wij dagelijks mee bezig zijn.’

Wilt u ook aan de slag met data ten behoeve van uw beheerproces? Neem dan contact met de GBIservicedesk. Wij delen onze ervaringen graag met u.