Antea Group met omgevingsscan actief bij de Praktijkmiddag Beeldkwaliteit

Geplaatst door op 11 juni 2015

crowlevendestadOp 24 juni 2015 organiseert CROW Levende Stad voor de zesde keer de Praktijkmiddag Beeldkwaliteit. Net als alle voorgaande jaren krijgt u weer volop de kans om met alle 200 deelnemers ervaringen uit te wisselen. Antea Group is aanwezig met een ‘discussietafel’ waaraan u van gedachten kunt wisselen over de nieuwe loot aan de stam van het monitoren: de omgevingsscan. Kom naar de praktijkmiddag en deel uw ervaringen en praktische oplossingen.

Kom naar discussietafel 11: De omgevingsscan
Met de omgevingsscan streeft Antea Group naar een integrale methodiek voor het meten & monitoren van kwaliteit en beleving. Het beheer van de openbare ruimte heeft de afgelopen decennia een evolutie doorgemaakt: waar in het verleden de nadruk lag op sturen op frequentie (input), ligt dat tegenwoordig op het sturen op beeldkwaliteit (output) en effecten in de omgeving van de gebruikers. Bij het monitoren van de effecten moeten we verder kijken dan enkel het meten van beeldkwaliteit. Binnen de gemeente zijn diverse bronnen aanwezig die alle veel informatie geven over de effecten van het beheer van de openbare ruimte. In hoofdlijn kunnen we daarbij Metingen, Meldingen en Meningen onderscheiden.

Hoe kunnen we objectieve kwaliteitsmetingen en inspecties vergelijken met de resultaten uit leefbaarheidsonderzoeken, enquêtes, burgerschouwen alsook de meldingen van de openbare ruimte? Kom naar de praktijkmiddag en deel uw ervaringen en praktische oplossingen.

Meer informatie: Mark van den Kieboom, mark.vandenkieboom@anteagroup.com.