Vooruitblik naar de implementatie van GBI 6.3

Geplaatst door op 29 februari 2016

nws-gbiuitgelicht-vooruitblik-naar-gbi6.3Er kunnen nu stappen gezet worden richting de implementatie van GBI 6.3. ‘Deze fase komt er al snel aan, vertelt implementatieadviseur Adri Wiersma in GBInieuws nummer 10. ‘Pak het goed aan en kies het juiste moment uit!’

Kies het juiste moment
Adri Wiersma geeft aan: ‘De GBI beheerorganisaties geven jaarlijks 3,8 miljard euro uit aan het beheer en onderhoud van de openbare ruimte. De kwaliteit van de kapitaalgoederen, die bijdragen aan prettig wonen en werken, worden bewaakt en geborgd met GBI. GBI is daarmee een belangrijke tool in de uitvoering van de strategische doelen. De update naar 6.3 is geen dertien in een dozijn update, maar verbetert een aantal fundamentele zaken in het systeem. Dit vindt niet allemaal plaats in april. Het is daarom belangrijk het juiste moment te kiezen.’

Releases GBI 6.3
In 2016 worden twee releases van GBI 6.3 geleverd: de april- en de oktoberrelease. In de release van april zijn nog géén addons beschikbaar. Afhankelijk van de functionaliteiten die je nu gebruikt, kan overgestapt worden naar de aprilrelease of wordt geadviseerd te wachten tot de release van oktober. ‘Belangrijk bij het kiezen van het juiste moment is het
belang dat je organisatie hecht aan het direct gebruiken van de GBIaddons. In april wordt alleen de GBIaddon-rioolkaart uitgeleverd. De rest van de addons komen in oktober beschikbaar. Daarnaast wordt met de komst van GBI 6.3 de performance aanzienlijk verbeterd. Indien je nu performance issues ondervindt, kan een snelle overstap gewenst zijn.’

 
Meer informatie: Adri Wiersma, adri.wiersma@anteagroup.com.