Wethouders en beslissers willen actueel inzicht; Antea Group lanceert Smart City M.apps

Geplaatst door op 31 maart 2016

scrn-app-dynamic-monitor-rioleringWat is de actuele kwaliteit per areaalcategorie? Hoe zit het met de actuele stand van de financiering? Over welk areaal hebben wij het, in welk gebied en wat laten de trends en ontwikkelingen zien? Bestuurders en beleidsadviseurs beschikken vaak niet over directe toegang tot het beheersysteem, maar moeten wel besluiten nemen op basis van steeds meer informatie. Met de technologie van Hexagon Smart M.Apps (provided by Imagem Benelux) hebben wij onder de naam Antea Group Smart City M.apps dashboards ontwikkeld die op bestuurlijk niveau informatie verschaffen voor het snel en gedegen afwegen van keuzes en het maken van onderbouwde beslissingen.

Informatiebehoefte voor bestuurders en beslissers
Politieke, beleidsmatige en beheerbeslissingen vergen inzicht. Het beheer van kapitaalgoederen heeft impact op het dagelijks leven van de eindgebruiker. Of het nu een rijbaan, kunstwerk of rioleringsstelsel betreft, veilig en functioneel gebruik staat voorop. Dat vergt continu de toets of er nog voldaan wordt aan normeringen en budgettering. Gedurende de beheercyclus wordt er informatie verzameld over kwaliteit en kosten. Deze informatie is nodig om op bestuurlijk niveau snel beslissingen te nemen, alert in te kunnen spelen op de meest actuele situatie en stakeholders te informeren. Aan de andere kant geeft een analyse van historie inzicht in trends.

Antea Group Smart City M.apps dashboard voor riolering en wegen
Inmiddels zijn er twee dashboards ontwikkeld. De ‘Dynamic Monitor Riolering’ levert alle relevante informatie over de riolering en de invulling van de zorgplichten. De ‘Dynamic Monitor Wegen’ laat alle informatie zien omtrent kwaliteit, areaal budget en ambities, per functie, type of gebied. Alle widgets zijn interactief benaderbaar, actueel en op één simpel en overzichtelijk dashboard. Dashboards voor andere disciplines zijn in ontwikkeling.

Niet alleen voor bestuurders!
De Dynamic Monitors zijn handig voor iedereen die beroepsmatig bij de disciplines betrokken zijn: voor het opstellen van strategische plannen, beleidsplannen, beheerplannen, voor inzicht in het veld tijdens beheerwerkzaamheden of inspectie, voor de uitvoering, voor bedrijven en andere ketenpartners.

Intuïtief gebruik en altijd actueel
Bijzonder is dat alle onderdelen in het dashboard (grafieken, kaart of luchtfoto) aan te klikken zijn. De andere onderdelen passen zich direct aan op basis van de gekozen selecties. Gebruikers kiezen intuïtief gegevens op de kaart, op de luchtfoto of binnen de beschikbare grafiekweergaven. Het hele dashboard past zich direct aan. Op die manier maak je uitgebreide analyses en combinaties die direct zichtbaar zijn op de kaart, in de grafieken en diagrammen.

De informatie in een Antea Group Smart City M.app wordt ‘on the fly’ gegenereerd en beschikt over de meest actuele gegevens. Door een automatische verversing van de brondata is een bestuurder altijd up-to-date.

‘Met een Smart City M.app is een bestuurder nooit meer dan drie klikken verwijderd van de onderbouwing van een gedegen besluit!’

Meer informatie
Bij het menuonderdeel GBI 6 onderdeel specials vind je een screenshot en uitgebreidere productinformatie van Dynamic Monitor Wegen en Dynamic Monitor Riolering.

Kijk ook in de hexagon geospatial store voor meer specifieke informatie.

Bekijk deze film voor de ervaringen van gemeente Tynaarlo met de Dynamic Monitor Wegen.