Smart City Dynamic Monitor Wegen app wint internationale award

Geplaatst door op 31 mei 2016

scrn-app-dynamic-monitor-wegenPERSBERICHT
Antea Group en Imagem hebben de Geospatial Excellence Award gewonnen. De bureaus wonnen de internationale award met de Smart City Dynamic Monitor Wegen app. Een app waarmee gemeenten hun wegennetwerk efficiënter kunnen beheren en monitoren. De award werd uitgereikt op het Geospatial World Forum dat van 23 tot 26 mei in het WTC in Rotterdam werd gehouden.

De informatiebehoefte van gemeenten groeit snel. Zeker in een tijd waarin wereldwijd wordt ingezet op Smart Cities: stedelijke ontwikkelingen waarbij integrale ICT-oplossingen zorgen voor (kosten)efficiënter assetmanagement van publieke voorzieningen. Alleen al in Nederland spenderen gemeenten 10 miljard euro aan het beheer en onderhoud van deze openbare voorzieningen. Het wegennet heeft hier een groot aandeel in.

Big Data
Bij het beheren en monitoren van het wegennet komt veel data kijken en wordt veel data geproduceerd. Wie deze data goed weet te managen en te vertalen naar bruikbare informatie, is in staat om het wegennet efficiënter en duurzamer te beheren en te monitoren. De Smart City Dynamic Monitor Wegen app is gebaseerd op Hexagon Smart M.App® platform.

De app combineert onder meer analyses, actuele kaarten, historische data en statistieken en vertaalt deze data naar heldere informatie.

Veelbelovend
De tool helpt gemeenten om beheerplannen kostenefficiënter in te richten en beter te prioriteren, maar stelt hen ook in staat om informatie op een eenvoudige en heldere manier te ontsluiten en plannen te onderbouwen. Hiermee vormt de Smart City Dynamic Monitor Wegen app een waardevol en veelbelovend instrument bij assetmanagement en het verbeteren van onze leefomgeving.

Naast de Smart City Dynamic Monitor Wegen app ontwikkelde Antea Group samen met Imagem meerdere oplossingen, onder meer op het gebied van ondergrondse infrastructuur, watervoorziening, vastgoed en milieubeheer.


Meer informatie
Bij het menuonderdeel GBI 6 onderdeel specials vind je een screenshot en uitgebreidere productinformatie van Dynamic Monitor Wegen en Dynamic Monitor Riolering.

Kijk ook in de hexagon geospatial store voor meer specifieke informatie.

Bekijk deze film voor de ervaringen van gemeente Tynaarlo met de Dynamic Monitor Wegen.

Website Imagem