Antea Group dingt mee naar hoofdprijs Ignite Challenge

Geplaatst door op 30 juni 2016

nws-antea-group-dingt-mee-naar-hoofdprijs-ignite-challenge
Antea Group is één van de twee Nederlandse genomineerden voor het IGNITE Challenge, een wedstrijd voor iedereen met een goed idee voor een Hexagon Smart M.App. Deze wedstrijd werd uitgeschreven door Hexagon Geospatial. Smart M.apps zijn informatieportalen die verschillende informatiebronnen live met elkaar combineren tot een dynamisch dashboard, met geo-informatie als de verbindende factor.

Antea Group werd geselecteerd met haar idee voor Smart Charge Electric Transport. Dit portaal gaat inzicht geven in de ontwikkeling van electrisch rijden en de staat van voorzieningen die hiervoor benodigd zijn. Hierdoor kan de infrastructuur voor electrisch rijden verder geoptimaliseerd worden, wat een stimulans betekent om voor deze milieuvriendelijkere manier van transport te kiezen. Eerder al won Antea Group de Geospatial World Excellence Award met de Smart M.app voor wegen.

In de komende maanden zullen de twintig finalisten, met hulp van Hexagon Geospatial, hun ideeën omzetten in volledig functionele Smart M.apps. Het bouwproces dient in september 2016 te worden afgerond, waarna in december de uiteindelijke winnaars bekend kunnen worden gemaakt.

 
Meer informatie
Cesar Blaauwgeers, cesar.blaauwgeers@anteagroup.com,
Aale Boek, aale.boek@anteagroup.com.