Centrumvernieuwing Emmen leidt tot uitdagende doelen voor beheer

Geplaatst door op 02 augustus 2016

nws-centrumvernieuwing-emmen-Het centrum van Emmen is de afgelopen jaren enorm veranderd. Dit is letterlijk een weerspiegeling van het motto van het bestuur: aanpakken en doen! Het centrum is weer aantrekkelijk voor de regio, als winkelstad, maar ook om te recreëren en uit te gaan. De meeste projecten zijn inmiddels afgerond en zijn of worden de komende tijd overgedragen aan de beheerafdeling, de afdeling Dorpen en Wijken. Dit heeft impact op de beheeropgave van de gemeente, ook in relatie met de beheerbegroting. ‘Antea Group heeft ons gedurende het proces regelmatig de ogen geopend met een toegankelijke methodiek’, zegt Harm Pieter Vellema, projectleider bij de gemeente Emmen in GBInieuws nummer 11.

Uniek belevingsgebied
De transformatie van het centrum is uitgevoerd onder de naam ‘Centrumvernieuwing Emmen’ (CVE). Binnen dit samenwerkingsverband is de afgelopen jaren samen gebouwd aan een groot aantal projecten. Dit heeft geleid tot een mooi, toegankelijk stadshart, een nieuw Dierenpark waarin de ontwikkeling van een nieuw stadstheater geïntegreerd is, én een uniek belevingsgebied. De ontwikkelingen zijn verbonden door een levendig Centrumplein. Het totaal van ontwikkelingen en plannen is van grote economische betekenis waarbij er innovatieve concepten kunnen worden toegepast. Deze ambitie is aanwezig op het gebied van ruimtelijke kwaliteit, klimaat, energie, cultuur, kennis, innovatie en toerisme.

 
Meer informatie
Aale Boek, aale.boek@anteagroup.com,
Jan-Lucas Hof, jan-lucas.hof@anteagroup.com.