Monitoring in Maastricht

Geplaatst door op 12 augustus 2016

monitoring-maastrichtInzicht, verantwoording en ‘in control’ zijn. Dat zijn sleutelwoorden bij de schouw van de beeldkwaliteit in Maastricht. Met nieuwe en interactieve online dasboards krijgt de gemeente meer en sneller inzicht.

Inzicht en verantwoording
‘We willen inzicht in de kwaliteit van de openbare ruimte’, vertelt Gerard Wijnands in GBInieuws nummer 11, zomer 2016. Als beleidsmedewerker stedelijk water en coördinator beheer openbare ruimte is hij opdrachtgever voor de beleidsmonitoring beeldkwaliteit. Gerard vervolgt: ‘In Maastricht willen we onze inwoners en bezoekers een fraaie en goed verzorgde openbare ruimte aanbieden. Elke dag wordt daar hard aan gewerkt door mijn collega’s en externe aannemers. We werken in Maastricht met een DVO, mijn team Beheer en Wonen fungeert als opdrachtgever. De collega’s van Dienst Stadsbeheer zijn interne opdrachtnemer en verzorgen de dagelijkse aansturing van het onderhoud in de stad. We willen met elkaar weten of we voldoen aan de normen die we met elkaar hebben afgesproken. Dat toetsen we onafhankelijk met de beleidsmonitoring beeldkwaliteit.’

 
Meer informatie
Marc de Jong, marc.dejong@anteagroup.com