Ook Laarbeek kiest voor GBI

Geplaatst door op 27 september 2016

logo-gemeente-laarbeekGemeente Laarbeek sluit voor het optimaal beheren van de buitenruimte, aan bij het GBI beheersysteem van buurgemeente Gemert-Bakel. Beide gemeentes willen meer samenwerken op het gebied van beheer openbare ruimte. De implementatiewerkzaamheden om deze aansluiting te realiseren zijn inmiddels opgestart.

Laarbeek en Gemert-Bakel gaan het beheer en onderhoud meer harmoniseren en stroomlijnen. Daarom maken zij straks gebruik van dezelfde GBIappsbank en GBIkennisbank. Op deze manier zijn de uitgangspunten voor het beheer en onderhoud identiek, bijvoorbeeld voor het berekenen van beheerplannen en meerjarenplannen. Alle data worden geïnstalleerd bij gemeente Gemert-Bakel en zijn eenvoudig te benaderen door alle gebruikers van zowel Laarbeek als Gemert-Bakel.

Meer informatie: Cor Leenstra, cor.leenstra@anteagroup.com.