Interessante lezingen tijdens de beurs Water in de Openbare Ruimte op 8 november 2016

Geplaatst door op 02 november 2016

logo-water-in-de-openbare-ruimte-2016Op dinsdag 8 november 2016 komen in Expo Houten professionals bijeen om kennis en inspiratie te delen op het gebied van water in de openbare ruimte. De gelijknamige vakbeurs biedt voor het tweede jaar op rij een platform voor alle geïnteresseerden.

Het duurzaam (her)inrichten van de openbare ruimte is, voor nu en in de toekomst, de belangrijkste taak van de stadsbestuurders. Grotere hoeveelheden regenwater met wateroverlast als gevolg, droogte, hittestress in steden, overstromingen door rivierwater of zeespiegelstijging en veranderende dag- en nachttemperaturen zorgen ervoor dat steden hun openbare ruimte klimaatbestendig moeten inrichten. Het niet of slecht opvangen en afvoeren van regenwater heeft bijvoorbeeld al voor honderden miljoenen schade gezorgd.

Tijdens het evenement vindt u oplossingen voor de uitdaging waar alle steden, nu en in de komende jaren, mee geconfronteerd worden: het klimaatbestendig maken van de stedelijke leefomgeving. Tijdens de beurs wordt ingegaan op de klimaatverschillen binnen steden en de duurzame oplossingen voor de bijkomende problematieken.

Alles wat u wil weten over klimaatadaptatie en water in de openbare ruimte
Deskundigen op het gebied van watermanagement geven hun visie op de laatste nieuwe ontwikkelingen. Daarbij zal waterveiligheid en inrichting van de openbare ruimte in en rondom de klimaatbestendige stad steeds het uitgangspunt zijn.

U kunt de lezingen gratis bijwonen. Het programma wordt de komende periode regelmatig ververst, voor de lezingen waarvan de informatie al compleet is kunt u zich al aanmelden.