GBI magazine, Nieuws & Blog

GBInieuws nummer 12, herfst 2016

By Egbertje Mol on 8 november 2016 0 Comments

GBInieuws-nr12De herfsteditie van het GBInieuws staat vol met verhalen en nieuws over onze diensten en producten. Diensten en producten waar wij samen met onze klanten invulling aan geven.

In het algemeen kun je zeggen dat een groot deel van de activiteiten rond ontwerp, beheer en onderhoud vallen onder de noemer assetmanagement. Maar welke gemeente heeft dit nu al succesvol geïmplementeerd? Daarvoor reizen we naar Friesland. De gemeente Súdwest-Fryslân blijkt al flinke stappen te hebben gezet.

De gemeente Winterswijk heeft veel onverharde- of halfverharde wegen in haar bezit. Regelmatig komen er meldingen over overlast op deze wegen door stof, modder, sluipverkeer etc. Voor een aantal wegen waren al adviezen opgesteld voor het verharden, afsluiten of verbreden. De gemeente had echter twijfels of dit de juiste adviezen zijn. Ze wilde graag een gedegen afweging maken. ‘Hiervoor hebben we een afwegingsmatrix ontwikkeld waarin de huidige situatie, het advies en eventueel een alternatief kan worden gewogen’, vertelt Brenda Boerema, adviseur bij Antea Group.

‘Wow, dat is snel. Ik wil dit hebben, kun je mijn data hierin ontsluiten? Veelbelovend. Cool. Je hebt me overtuigd. Loop even mee, mijn collega’s van het Data-lab moeten dit ook zien’. Dat zijn de enthousiaste reacties die Marc de Jong en Johan Santing, adviseurs van Antea Group, krijgen op de nieuwe dasboards voor schouwanalyses en inspecties met Qlik Sense.

Deze en nog meer nuttige en lezenswaardige artikelen vindt u terug in dit herfstnummer.

Heeft u het GBInieuws niet ontvangen? U kunt het GBInieuws van herfst 2016 hier raadplegen. Eerdere uitgaven van het GBInieuws kunt u hier vinden.

Wilt u het blad in het vervolg graag toegestuurd krijgen? Mail dan uw contactgegevens met vermelding van
‘ik wil graag GBInieuws ontvangen’ naar: GBInieuws@anteagroup.com.

Comments are closed.