Is het gras groener bij de buren?

Geplaatst door op 07 april 2017

Beheer van de openbare ruimte is een uitdagende opgave. Gemeenten moeten veel keuzes maken wat betreft kwaliteit, budget, proces en organisatie. Hoe staan gemeenten ervoor? De derde Benchmark Beheer Openbare Ruimte geeft inzicht in de prestaties van beheer en onderhoud van de openbare ruimte.

De bnws-gras-groener-benchmarkenchmark vergelijkt prestaties, brengt best practices in beeld en schetst landelijke ontwikkelingen. Daarmee geeft de benchmark voor gemeenten relevante inzichten om keuzes te maken bij beheer en onderhoud. Dit draagt bij aan een lerende organisatie. In dashboards kunnen deelnemers zelf eenvoudig kiezen met welke gemeenten ze willen vergelijken.

Voor het eerst worden alle gemeenten opgenomen met landelijke kengetallen zoals BGT en CBS. Deelnemende gemeenten kunnen verder inzoomen op details.

Lees hier het complete artikel Risicogestuurd beheer uit GBInieuws nummer 13.

Meer informatie
Marc de Jong, marc.dejong@anteagroup.com
Mieke Peeters-van Berkel, mieke.peeters-vanberkel@anteagroup.com