Smart Bridge in de kijker van RWS

Geplaatst door op 17 juli 2017

header-snelweg-1003 
Antea Group staat vooraan om effectieve en duurzame antwoorden te geven op de uitdagingen van opdrachtgevers. Zowel effectiviteit als duurzaamheid zijn onlosmakelijk verbonden met innovatie. Daarom hebben wij de Antea Group innovatietafel. Een platform waar we onze slimme ideeën kunnen presenteren. Dit keer stond de tafel in het teken van de samenwerkingsovereenkomst met Rijkswaterstaat. In totaal zijn 5 pitches gegeven door adviseurs van Antea Group.

RWS beoordeelde onze pitch over de SMART BRIDGE als de beste. Hier zijn Erik Deuring van Infra en ik van GBI erg trots op!

Met onze innovatie meten wij de toestand van een brug op basis van sensortechnologie 24/7. Daarmee geven wij continu inzicht in de restlevensduur van het kunstwerk door de sensordata te vertalen naar relevante informatie en deze te presenteren in GBI. Naast het cyclische onderhoud kan GBI nu ook toestandsafhankelijk onderhoud organiseren. Dit is een passende opmaat naar een volledige Asset Management methodiek.

Met deze methodiek kom je als kunstwerkenbeheerder tot de meest effectieve maatregel met betrekking tot de restlevensduur. Daar bespaar je geld mee! De Smart Bridge sluit naadloos aan op het 1.000 dagen plan van Antea Group.

Deze innovatie gaan Erik en ik toepassen op een concreet project in Nederland. Ben je geïnteresseerd of heb je andere ideeën, neem dan contact met mij op.

Meer informatie: Cor Leenstra