Praktijk en techniek achter GBIonline

Geplaatst door op 21 november 2017


6.3 is de online versie van GBI. Het thema van de GBIdag van 2017 was binnenstebuiten. Dat doe je met online. Van binnen naar buiten en vice versa. Dat mobiel werken zijn we al gewend in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld bij de ontvangst van een postpakket, tijdens het reizen met het openbaar vervoer, of, als je nog steeds met de oude vertrouwde auto reist, door online je parkeergeld af te rekenen.

Legio mogelijkheden
Met GBIonline kun je je zaken regelen voor alle 9 hoofddomeinen (wegen, riolering, kunstwerken, groen, et cetera) in het beheer. Een eerste groep gemeenten in Nederland werkt daar al mee, bijvoorbeeld voor het borgen van de werkprocessen buiten, het minimaliseren van dataverwerking en het verhogen van de actualiteit van data en het efficiënter inzetten van middelen bij groenwerkzaamheden of bij het uitvoeren van werkzaamheden aan rioolgemalen. Je geeft daarbij jouw eigen organisatie (bijvoorbeeld de eigen dienst) of de aannemer waarmee je samenwerkt op verschillende niveaus de mogelijkheid om de werkzaamheden en processen beter te borgen. Zo kun je gebruikers de mogelijkheid geven om:

  • te kijken in de data;
  • gebruik te maken van werkstatus (van gereedmelding tot toezicht tot betaling);
  • te inventariseren en inspecteren;
  • meldingen te doen;
  • te werken conform een complete workflow op maat.

Lees hier het complete artikel Praktijk en techniek achter GBIonline, inclusief vier voorbeelden uit de praktijk, uit GBInieuws nummer 15.

Meer informatie: Nico Punter