FAQ

FAQ Top 10

11 september 2017

Bij het opstarten van de GBIappsbank verschijnt de melding “Een onverwachte fout is voorgekomen in GBIapps ….” Hoe los ik dit op?

Bij het opstarten van de GBIappsbank verschijnt de melding “Een onverwachte fout is voorgekomen in GBIapps ….”. Deze melding ziet er als volgt uit: Om dit probleem op te lossen...Lees verder »

9 september 2016

GBIapp-kwalitatief plannen riolering maakt niet consequent gebruik van de laatste rioolinspectie

Geconstateerd is dat de GBIapp-kwalitatief plannen riolering niet consequent gebruik maakt van de laatste rioolinspectie. Hierdoor kunnen kwalitatieve maatregelen gepland worden o.b.v. een oude rioolinspectie. Om dit op te lossen...Lees verder »

13 mei 2016

Worden mijn hoeveelheden automatisch bijgewerkt als ik (bulk)mutaties uitvoer in GBIbasis-bewerken?

Nee. Tenzij je de mutatie in het paspoort hebt uitgevoerd. In het paspoort zit op deze velden namelijk standaard een macro (rekenprogramma) die dit berekent. De berekening wordt pas opgeslagen...Lees verder »

14 januari 2016

Bij het berekenen van de knipoppervlakte van hagen in GBIbasis-bewerken kloppen de uitkomsten niet. Hoe kan dit?

Bij het berekenen van de knipoppervlakte wordt de formule: Lengte x Hoogte x 2 + Grondoppervlak gebruikt. De formule is correct, maar in het veld ‘Lengte’ is niet de lengte...Lees verder »

14 januari 2016

Het rioolinspectiebestand SUF-RIB wordt tijdens het inlezen afgebroken. Hoe kan dit?

Controleer of het betreffende SUF-RIB bestand aanhalingstekens (“)/(‘) of diakrieten (á, ö, etc.) bevat. Indien dit het geval is, vervang de aanhalingstekens door een ‘spatie’ en de diakrieten voor de...Lees verder »

5 januari 2016

Bij het opstarten van de GBIappsbank verschijnt de melding “Warning: This build of the Thinkwise User Interface expires…”. Hoe los ik dit op?

Bij het opstarten van de GBIappsbank verschijnt de melding “Warning: This build of the Thinkwise User Interface expires..”. Deze melding ziet er als volgt uit: De melding wordt veroorzaakt doordat...Lees verder »

23 november 2015

In de eigen gemaakte kennislijst(en) zijn de kenmerkvelden leeg. De GBIapps geven vervolgens geen goed resultaat bij het toepassen van deze eigen kennislijsten

Kennislijsten die je zelf gemaakt hebt in GBI versie 6.2.2 worden tijdens de update naar GBI versie 6.2.4 niet goed bijgewerkt. Resultaat is dat de kenmerkvelden (kenmerk 1 t/m kenmerk...Lees verder »

23 november 2015

De GBIapps geven geen resultaat. In plaats van de kosten staat er ‘Waarden’ in mijn kubus. Hoe kan dit?

Het kan voorkomen dat een GBIapp geen resultaat geeft. De kubus van het resultaat ziet er dan bijvoorbeeld als volgt uit: Dit wordt veroorzaakt door de verleende gebruikersrechten aan de...Lees verder »

20 oktober 2015

Waarom krijg ik een foutmelding bij het terugschrijven van gegevens naar GBIbasis?

Bij het toepassen van de mogelijkheid van terugschrijven naar GBIbasis in een GBIapp van versie 6.2.5 kan het voorkomen dat er een foutmelding verschijnt. Deze melding verschijnt door op de...Lees verder »

11 september 2015

Met welke versie van GBI kan ik het meest doelmatig en efficiënt een planning en begroting opstellen?

Wij zijn continu bezig met het verbeteren van onze GBI software. Ook op het gebied van de GBIapps, waarmee u een cyclische of kwalitatieve planning en begroting opstelt. Het heeft...Lees verder »

1 september 2015

Wat is de meest productieve manier om een paspoort te ontwerpen in GBIbasis-bewerken en in GBIdata-raadplegen?

In de ontwerpmodus van het paspoort zitten de functionaliteiten ‘Paspoort opslaan als’ en ‘Kopiëren/Knippen’. Het advies is deze functionaliteiten NIET te gebruiken bij het ontwerpen van een paspoort, omdat hierbij...Lees verder »