Montad – Moon

Slimme integratie van verlichtingsinformatie

Montad Elektrotechnisch Adviesbureau werkt samen met ons aan een betere buitenruimte. Montad is vooral actief op het gebied van infrastructuur. Zij is specialist in het ontwerpen, uitwerken en begeleiden van elektrotechnische installaties, met name op het gebied van openbare verlichting en verkeerstechniek.

Montad is een partner van Antea Group. Dat betekent dat de programmatuur van Montad geschikt is voor GBI. Wij hebben een dataverbinding beschikbaar die deze programmatuur direct aansluit op GBI. Op die manier kunnen wij met een gestandaardiseerd kanaal informatie aanbieden uit verschillende bronnen.

 Wat is de meerwaarde van deze verbinding?

  • Alle beschikbare informatie over uw (openbare) verlichting is direct te raadplegen in de integrale omgeving van GBI;
  • De gegevens van (openbare) verlichting kun je gemakkelijk combineren met andere gegevens van de openbare ruimte om een integraal inzicht te krijgen;
  • Je kunt alle functionaliteiten in GBI benutten om inzicht te krijgen in het areaal. Bijvoorbeeld: thematische en ruimtelijke selecties, paspoorten, etc.
  • Via Moon kunnen bewoners online een storing melden. Deze gegevens worden direct doorgestuurd naar GBI;
  • Informatie uit GBI zoals de locatiewijziging van een mast kan direct doorgestuurd worden naar Moon;
  • Een BGT wijziging wordt direct verwerkt in GBI en vervolgens ook in Moon.

 Hoe werkt het precies?

Alle masten, armaturen en lampen die vastgelegd zijn in de software van Montad, worden elke nacht automatisch overgezet naar GBI. Natuurlijk betreft dit ook de geometrie. In GBI gebruik je vervolgens al deze objecten zoals elk ander object en kun je sturen op eventresultaten, zoals storingen.

Drie paspoorten voor het raadplegen van masten, armaturen of lampen en alle aan objecten gekoppelde informatie maken deel uit van de oplossing. Daarnaast is er een paspoort voor de uit Moon afkomstige storingen beschikbaar. Deze storingen zijn gekoppeld aan het object Mast. Hierdoor kan bijvoorbeeld informatie over storingen worden meegenomen in thematische selecties.

Deze GBIspecial kent een aantal praktische voordelen:

  • Je wordt ontzorgd. Het inlezen van de gegevens in GBI vanuit Moon vindt automatisch plaats;
  • Er zijn vier verschillende paspoorten voor het raadplegen van masten, armaturen, lampen en storingen;
  • Je hebt integrale mogelijkheden voor beleid, beheer en onderhoud en stemt makkelijk af met andere disciplines.

Geïnteresseerd?

Klik op onderstaande button om een offerte aan te vragen.