WIBONservice

WIBON informatie in GBI beschikbaar: verplichtingen geborgd

Het integrale beheersysteem GBI wordt met de WIBONservice nog completer. De GBIaddon-KLIC Kadaster maakt het mogelijk om in je eigen beheeromgeving WIBON informatie (WIBON staat voor Wet informatie-uitwisseling bovengrondse en ondergrondse netten en netwerken) te raadplegen en aan te bieden. Dus geen aparte applicaties of meerdere schermen open, maar alles integraal vanuit de vertrouwde beheeromgeving. Ook als je geen GBI hebt!

WIBONservice: wat houdt het precies in?
Wij zorgen ervoor dat een kopie van de WIBONtoonbank dagelijks naar onze online database wordt verstuurd. Via deze omgeving vindt vervolgens de uitwisseling van gegevens via een beveiligde communicatieverbinding met het Kadaster plaats. Wij verversen de WIBONtoonbank dagelijks, zodat je aan de WIBON verplichtingen voldoet.

Gereed voor de Landelijke Voorziening, KLIC-WIN en INSPIRE
Gemeenten zijn als overheidsinstelling INSPIRE plichtig. Wij zorgen ervoor dat je voldoet aan de eisen (IMKL2015) en aan KLIC-WIN. Ook hierin ontzorgen we jouw organisatie volledig. Onze software en dienstverlening is ook klaar voor de overgang naar de Landelijke Voorziening per 1 januari 2019. Het Kadaster heeft ons hiervoor gecertificeerd.

Voordelen
Met WIBONservice geef je integraal en eenvoudig invulling aan de gemeentelijke WIBON verplichting:

  • WIBONservice is volledig geïntegreerd in jouw beheersysteem beheeromgeving. Met de integrale app heb je geen aparte applicaties nodig;
  • Het hele proces is geautomatiseerd, dit vergt geen extra handelingen meer. Het enige waar je voor zorgt is dat de data op orde blijft;
  • De liggingsgegevens van kabels en leidingen zijn elektronisch beschikbaar;
  • KLIC-meldingen worden automatisch en binnen 24 uur (24/7) beantwoord;
  • De gemeente kan calamiteitenmeldingen doen en ontvangen;
  • Het Kadaster beschikt over de actuele liggingsgegevens met regelmatige updates;
  • De gemeente kan de terugmeldingen ‘afwijkende ligging’ eenvoudig verwerken in het beheersysteem;
  • Volledig klaar voor de Lnadelijke Voorziening, KLIC-WIN en INSPIRE.

Geïnteresseerd?

Klik op onderstaande button om een offerte aan te vragen.