Programma

Focus op beheer

Elke beheerder, manager of bestuurder weet het, in de openbare ruimte gebeurt enorm veel! Wetgeving verandert, het klimaat biedt uitdagingen, inwoners willen meedenken én meedoen, we willen nog duurzamer acteren en beter voor de wereld zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat beheer een van de katalysatoren is voor de veranderingen, die nu in sneltreinvaart op ons afkomen. Een heldere focus op beheer is belangrijk en leidt tot een scherper zicht op de opgave. 

Vanaf 9.45 kun je landen in onze digitale wachtruimte met je eigen kopje koffie. je hebt hier de mogelijkheid om je systeem te testen (beeld en geluid) en je wordt digitaal welkom geheten door bekende GBI gezichten.

Antea Group CEO Rob van Dongen en GVAG voorzitter Arco Hofland openen de eerste digitale GBIdag ooit! Zij heten je van harte welkom. 

GBI is een co-productie van Antea Group, de GVAG en onze businesspartners. Samen willen wij GBI gebruiken voor het creëren van een klimaatbestendige, gezonde, veilige, beheersbare en betaalbare openbare ruimte.

Meer dan 120 gemeenten gebruiken de GBI beheersoftware van Antea Group om hun leefomgeving slim en effectief te beheren. In de afgelopen tien jaar hebben we met onze ICT-partner DataQuint een topproduct neergezet. Het is onze ambitie om ervoor te zorgen dat beheerders ook de komende decennia het maximale uit ónze beheersoftware kunnen halen.

Om een state-of-the-art product te blijven bieden, hebben we besloten om een nieuwe generatie software te ontwikkelen. Dit doen we samen met een nieuwe bouwpartner.

DataQuint blijft als leverancier van Antea Group uiteraard betrokken en verantwoordelijk voor het onderhoud en de ondersteuning van de software die gemeenten bij Antea Group hebben afgenomen.

Bas Boonstra, Adviesgroepmanager GBI, neemt je mee in deze ontwikkelingen en de plannen voor de doorontwikkeling van GBI, zodat je goed en helder geïnformeerd bent.

Jan Swier is expert én pionier op het gebied van Asset Management en werkt al meer dan 40 jaar aan en voor de spoorwegen in Nederland. De ontwikkelingen die in de jaren negentig van de vorige eeuw zijn ingezet hebben hem gevormd tot wie hij nu is: een enorme kennisdrager in de transitie van onderhouden naar managen. Tijdens de GBIdag vertelt hij over zijn passie voor Asset Management, sporen en treinen.

 

Interactieve digitale sessies

TitelVerdieping Asset Management
OrganisatieAntea Group
Presentator(en)Jan Swier
Tijd10:35 - 10:55 uur
Type presentatieParallelpresentatie 1.1
ZaalDigital room
InhoudNapraten met Jan Swier

TitelMeer weten over GBIworld
OrganisatieAntea Group
Presentator(en)Bas Boonstra
Tijd10:35 - 10:55 uur
Type presentatieParallelpresentatie 1.2
ZaalDigital room
InhoudNapraten met Bas Boonstra

TitelFocus op Beheer riolering en het GWSW
OrganisatieAntea Group
Presentator(en)Frank Zwiers & Folkert Miedema
Tijd10:35 - 10:55 uur
Type presentatieParallelpresentatie 1.3
ZaalDigital room
InhoudDe wereld van riolering is volop in ontwikkeling. Een nieuwe standaard, een inspectie nieuwe stijl en verbeterde software. Onze experts praten je bij én laten het zien.

TitelFocus op ontwikkelingen in GBI
OrganisatieAntea Group
Presentator(en)Nico Punter & Egbertje Mol
Tijd10:35 - 10:55 uur
Type presentatieParallelpresentatie 1.4
ZaalDigital room
InhoudDe beste software maken we samen’ is al jaren ons motto. In deze sessie geven we inzicht in de verbeteringen die we in GBI hebben doorgevoerd.

Hoe blijven wij gelukkige beheerders? Auteur en wetenschapper Patrick van Hees (alias de Geluksprofessor) neemt ons mee en vertaalt zijn wereld naar die van beheer, zodat wij onze gelukspotentie optimaal kunnen benutten.

Interactieve digitale sessies

TitelFocus op Omgevingswet
OrganisatieAntea Group
Presentator(en Marijke ter Steege & Robert Forkink
Tijd11:20 - 11:40 uur
Type presentatieParallelpresentatie 2.1
ZaalDigital room
InhoudVoor de omgevingswet is correcte en actuele data van groot belang. Ook jij als beheerder speelt hierbij een belangrijke rol. In deze sessie nemen wij je mee in de omgevingswet en uw rol als beheerder. De omgevingswet is de uitgelezen kans om data te integreren, het beheer te organiseren en data breed te gebruiken in en buiten jouw organisatie.

TitelFocus op Samenhangende objectregistratie
OrganisatieAntea Group
Presentator(en)Mirian van Ansem & Bram Jippes
Tijd11:20 - 11:40 uur
Type presentatieParallelpresentatie 2.2
ZaalDigital room
InhoudBinnen onze samenleving gaan steeds meer beslissingen genomen worden op basis van actuele en betrouwbare data. Dit leidt tot meer datagedreven werkende en -beslissende organisaties. De samenhangende objectenregistratie gaat hier in een belangrijke rol in vervullen. In deze registratie wordt data vanuit de WOZ, BAG, BGT en BOR gecombineerd én aangesloten op andere breder gebruikte databronnen. Tijdens de sessie wordt u meegenomen wat de samenhangende objectenregistratie voor invloed op uw werkzaamheden zou kunnen hebben. Daarnaast gaan we op een interactieve manier op zoek naar welke acties u nu zou moeten nemen op tot een samenhangende objectenregistratie te komen. 

TitelFocus op Standaardisering
OrganisatieAntea Group
Presentator(en)Marien van Zwol & Arjan Wagemakers
Tijd11:20 - 11:40 uur
Type presentatieParallelpresentatie 2.3
ZaalDigital room
InhoudIn de wereld van data voert standaardisering de boventoon. GBI en Antea Group is er klaar voor. Wat speelt nu en waar kan je mee aan de slag?

TitelFocus op GBIondersteuning en -dienstverlening
OrganisatieAntea Group
Presentator(en)Cor Leenstra
Tijd11:20 - 11:40 uur
Type presentatieParallelpresentatie 2.4
ZaalDigital room
InhoudOm onze software voor jou optimaal te laten werken, geven we graag goed ondersteuning en dienstverlening. Over onze plannen initiatieven voor het relatiebeheer, GBIservicedesk en de GBIconsultancydiensten vertellen we graag.

TitelGBI showroom
OrganisatieAntea Group
Presentator(en) 
Tijd10:30 - 11:50 uur
Type presentatie 
ZaalDigital room
InhoudErvaar GBI en stel je vragen aan onze adviseurs!

TitelPraten met de GVAG
OrganisatieGVAG
Presentator(en) 
Tijd10:30 - 11:50 uur
Type presentatie 
ZaalDigital room
InhoudBijpraten en vragen stellen aan de Gebruikersvereniging Antea Group.

Gelukkige professionals zijn productiever, creatiever, socialer en beter bestand tegen burn-out. Veel organisaties investeren mede daarom in het geluk van de medewerkers, Patrick laat zien hoe dat werkt. Met humor, praktische adviezen en veel interactie.

Bas Boonstra & het GBI team

Wij sluiten gezamenlijk met alle deelnemers af. Alle content van deze GBIdag blijft beschikbaar op GBIbeheersysteem.nl. Je kunt dus op je gemak terugkijken.